Oğuzkaan Koleji

ANAOKULU EĞİTİMİ İNSAN GELİŞİMİNİN BAŞLANGIÇ NOKTASIDIR.

Erken çocukluk eğitimi en temel insan hakkıdır. 0-6 yaş arası çocuğun en hızlı geliştiği dönemdir ve çocukların zihinsel, bedensel ve dil gelişimi 6 yaşına kadar büyük ölçüde tamamlanır. Dilsel, zihinsel, sosyal ve duygusal açıdan gelişmiş çocuklar sorun çözmede daha yetkin olurlar.


ÖĞRETİM AKTİVİTELERİ

Uyguladığımız öğretim aktivitelerinin amacı; çocuğu akademik öğrenime hazırlamaktır. Öğrenim etkinlikleri kapsamında;

TÜRKÇE DİL ÖĞRETİMİ

Çocuklarımıza Türkçeyi doğru ve etkin öğretmek için onların mümkün olduğunca çok sözcükle tanışmalarını sağlıyoruz. Sözcük hazinesi zenginleşen çocuklarımızın, Türkçeyi kullanma becerileri ile birlikte kendini ifade etme becerileri ve özgüvenleri de gelişiyor.

ÖĞRETİM ETKİNLİKLERİMİZ
  • Tekerleme
  • Parmak oyunları
  • Şiir-Şarkı
  • Bilmeceler
  • Öykü anlatma, oluşturma
  • Yarım öyküyü tamamlama

HAFTADA 14 SAAT YABANCI DİL (İNGİLİZCE – İSPANYOLCA)

Çocuklarımız yabancı dili şarkı, resimli kart, kuklalar, dijital sunuma dayalı oyunlar ve Story Telling gibi yöntemlere dayalı etkinliklerle yaşayarak ve eğlenerek öğrenirler. Yabancı dil öğrenirken çocuk ne kadar küçükse dil öğrenimi de o kadar kolaylaşır. Bu nedenle Oğuzkaan Okullarında anaokulundan itibaren İngilizcenin yanı sıra İspanyolca eğitimi de verilmektedir.

Her çocuğa yabancı dil derslerini oyunlarla, şarkılarla sevdirerek onların farkında olmadan öğrenmelerini sağlıyoruz. İngilizce ve İspanyolca derslerimiz yabancı ve Türk öğretmenler tarafından eşgüdümlü olarak yürütülmektedir.

GEMS (MATEMATİK-FEN ÖĞRETİMİ)

Uygulamakta olduğumuz GEMS etkinliğinin en önemli özelliği; öğrencilerimize üç boyutlu film izleterek ve deney yaptırarak

  • Bağımsız öğrenen ve eleştirel düşünebilen
  • Fen ve doğayla ilgili öncü kavramları anlayabilen
  • Fen, matematik ve bilime ilgi duyan bireyler olmalarını

sağlıyoruz.


OKUMA-YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİKLERİ

Taşırmadan boyama

Çizim çalışmaları

Noktaları birleştirerek şekil oluşturma

Sınıflama, sıralama

 


KODLAMA EĞİTİMİ

Çocuklarımıza bilgisayarda oyun oynamayı değil, oyun programı yazmanın temellerini öğretiyoruz. Onlara teknolojinin nasıl çalıştığını oyunla göstererek yaratıcılıklarını kullanmalarına öncülük ediyoruz. Anaokulunda temellerini attığımız programlama-yaratıcılık öğretisi gelecekte çocuklarımızın en çok ihtiyaç duyacakları bir beceri olacaktır.


EĞİTİM AKTİVİTELERİ

Eğitim aktiviteleri öğrencinin kendisini ve yeteneklerini tanımasını sağlayan etkinliklerdir.

BİLİŞSEL ETKİNLİKLER (Kavrama)

SANAT ETKİNLİKLERİ

OYUN ETKİNLİĞİ

DRAMA ETKİNLİĞİ

BİREYSEL VE SOSYAL GELİŞİM ETKİNLİKLERİ

Öğrencilerimizi çeşitli etkinliklerle bireysel ve sosyal alanlarda da geliştiriyoruz. Anaokulu çocuklarını bireysel ve sosyal yönden geliştirmek, onların gelecekteki başarılarının temel taşlarını oluşturur. Bu amaç doğrultusunda hazırlanan çalışmalarla öğrencilerimize;

  • Müzik eğitimi ile seslerini doğru kullanmayı
  • Görsel sanatlar ile kendilerini resim yoluyla ifade etmeyi
  • Beden eğitimi dersleri ile vücutlarını eşgüdümlü kullanmayı
  • Yaş grubuna uygun programlarla bilgisayar kullanma becerilerini
  • Satranç dersleri ile düşünme, tasarlama ve strateji uygulama becerilerini
  • Halk oyunları ve bale eğitimi ile bedensel ve estetik becerilerini

geliştiriyoruz.


ÖZEL ETKİNLİK GÜNLERİ

KİTAP GÜNÜ

Kitap gününde, öğrencilerimiz evlerinden seçerek getirdikleri kitabı arkadaşlarıyla birlikte inceler. Getirilen kitaplardan biri öğretmen tarafından çocuklara okunur.

PUZZLE GÜNÜ

Öğrencilerimiz evde oynadıkları bir puzzle’ı okula getirip arkadaşlarıyla paylaşır.

OYUNCAK GÜNÜ

Öğrencilerimizin paylaşma ve sorumluluk duygularını geliştirmek amacıyla haftada bir gün ‘Oyuncak Günü’ düzenliyoruz.

GEZİ ETKİNLİKLERİ

Çocukların sanata bakışlarını geliştirmek ve farkındalık yaratmak için yıl içerisinde çocukların yaş seviyesine ve gelişimine uygun tiyatro, sinema ve sergi etkinliklerine yer veriyoruz.

MUTFAK ETKİNLİKLERİ

  • Değişik kalıplar kullanarak kurabiye ve kekler
  • Meyve ve sebzeleri tanıtarak çok leziz salatalar
  • Farklı ülke mutfaklarından yemekler hazırlıyoruz.


PORTFOLYO SUNUMU

Öğrencilerimiz, dönem boyunca eğitim-öğretim etkinliklerinde öğrendiklerinden ilgi ve becerileri doğrultusunda seçtiklerini anne babasına kendi dili, aklı, yüreği ve bilgisiyle sergiler. Öğrencilerimiz, sunumlarını hem Türkçe hem öğrendikleri dillerde (İngilizce-İspanyolca) yaparlar.

Text
Text

GERİ BİLDİRİM

Okul öncesi eğitimde, öğrenci gelişimin izlenebilmesi için geri bildirimin öneminin farkındayız. Rehber öğretmen ve sınıf öğretmenimizin, öğrencinin gelişimini izlemek amacıyla yaptığı çalışmaları düzenli aralıklarla bireysel görüşmeler yaparak velilerimizle paylaşıyoruz.

OKUL İÇİ YAYINLAR

Anaokulu velilerimizi, hazırladığımız yayınlarla düzenli aralıklarla bilgilendiriyoruz. Okul içi yayınlar anaokulu öğretmenlerimiz, rehber öğretmenlerimiz ve yabancı dil öğretmenlerimizin birlikte hazırladıkları ve öğrencilerimize o ay içinde verilen eğitim öğretim etkinliklerini içeren kitapçıklardır

Text

AİLE KATILIMI

Velilerimizden çocukları hakkında öğretim yılı başında bizleri hangi alanlarda destekleyebileceklerini öğrenmek için bilgi istiyoruz. Bu bilgiler doğrultusunda etkinlik programı oluşturarak velimizin öğrencilerimizle birlikte olmasını sağlıyoruz. Bu etkinlik bazen meslek tanıtımı, bazen el becerilerini geliştirme bazen de kitap okuma etkinliği şeklinde olabiliyor. Aile katılımı etkinliğinde amacımız; aile ile okul arasındaki iletişimi güçlendirerek velilerimizi eğitim öğretim aktivitelerinin içine almak.